De Avonturen van Sophia & Louise random header image

Foute Uil

22 september 2014 · Auteur: Christian · Categorie: Sophia

Papa, wat is een foute uil?
Eh, Sophia? Een wat?
Een foute uil. Wat is dat?
Tja, geen idee Sophia, daar heb ik nog nooit van gehoord.

Sophia is druk met haar werkboek woordenschat. Ze oefent allerlei moeilijk woorden. Maar van een foute uil had ik ook nog nooit gehoord. Ik leg mijn computer opzij en kijk met Sophia mee in haar boek. En dan valt alles op z’n plaats.

Wat betekenen de volgende woorden?

    onthalen……

 

    continent…..

 

    fauteuil……

 

    debat………

→ geen reactiesTags:

IJsjes maken in de koelkast

28 mei 2014 · Auteur: Iris · Categorie: Louise

Louise houdt van ijsjes en heeft daarom al twee dagen achter elkaar waterijsjes proberen te maken in de diepvries. De eerste keer ging het dopje eraf en lag de hele koelkast en vriezer onder de limonade. Oja, ook nog vergeten er water bij te doen, dus het was wat kleverig. Tweede keer heeft ze een elastiekje erom heen gedaan om het af te sluiten, want het dopje werkte niet. Resultaat, ook deze keer een limonadekoelkast. Gelukkig stoot een ezel zich in het algemeen geen 2 keer aan dezelfde steen :).

→ geen reactiesTags:

Goet he

16 mei 2014 · Auteur: Iris · Categorie: Louise, Sophia

Op de vensterbank ligt een heel mooi boek over het leven van Goethe. Sophia en Louise lezen dit als ‘Goed h├Ę’. Toch grappig dat je een naam van zo’n grote schrijver zo anders kunt lezen, maar Goethe is best goet he!

→ geen reactiesTags:

3fm serious request!!!!!!!!!!!!!

8 januari 2014 · Auteur: Iris · Categorie: Sophia

Mijn eerste verhaaltje op de blog. Ik, Sophia, schrijf dit over 3fm serious request. De vrijdag na kerst waren we in Friesland bij onze pake en beppe. We zijn naar het Fries Museum geweest, dat was niet zo geweldig, om niet te zeggen saai. Hierna gebeurde het pas. We gingen eerder weg om op tijd bij de film te zijn, ik en papa. Toen wou ik op de foto met het glazen huis van Serious Request. Dit was net in Leeuwarden geweest. Een man wilde het bord van Serious Request in de vuilnisbak doen, maar ik wilde ook hier graag mee op de foto en ik mocht het bord mee naar huis nemen! Vet! Toen moeten we nog naar de film de Hobbit, dat was eigenlijk weer te spannend. Wat een geweldige dag.

Sophia

→ geen reactiesTags:

Grote Zwembad (kerstvakantie)

8 januari 2014 · Auteur: Iris · Categorie: Louise

Voor de eerste keer schrijf ik – Louise – nu zelf mijn verhaaltje!! Wij, Sophia en ik, nemen deze blog over. Avonturen krijgen jullie dus voortaan uit eerste hand, van ons!!!!

Wij zijn met papa naar het grote zwembad in Eindhoven geweest. Daar was een leuke glijbaan de turbo tol daar waren we 6 keer in geweest. In de familie glijbaan vielen Sophia en papa allebei boven op mijn hoofd. Dat deed heel veel pijn.

Louise

→ geen reactiesTags:

Muziek en en een versje

12 december 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Louise, Sophia

De dames hebben de dictafoon app op mijn iPhone ontdekt en nu willen ze elke dag een opname maken. Het begon met Sophia die een liedje wilde spelen op haar gitaar. Sophia speelt nu een kleine drie maanden gitaar en ze begint er nu echt lol in te krijgen. Met veel enthousiasme oefent ze elke dag de eerste liedjes. Om jullie in de kerstsfeer te brengen nu een klein concertje van Sophia met haar eerste uitvoering van het liedje Jingle Bells.

Sophia speelt gitaar

Louise is intussen ook druk met haar kerstuitvoering op school volgende week. Daarvoor moet ze een regel uit een versje opzeggen en dat moest natuurlijk opgenomen worden.

Louise zegt haar kerstversje op

Tenslotte is Louise ook nog druk met het oefenen van een liedje op haar klokkenspel. Louise zit op een muziek ori├źntatieklas en daar krijgt ze elke zes weken een ander instrument. Momenteel oefent ze blokfluit en haar klokkenspel. Volgende week is een klein kerstconcertje en daarvoor nu alvast een klein voorproefje.

Louise speelt een kerstliedje

→ geen reactiesTags:

Sophia en Louise zetten hun schoen

12 november 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Louise, Sophia

Vandaag was weer de intocht van Sinterklaas in Weesp. Daarna was er weer het traditionele Depas feestje bij ons thuis. Heel gezellig allemaal. En helemaal aan het eind was er dan nog een heel belangrijk moment voor de dames; de eerste keer dit jaar dat ze hoen schoen mogen zetten…

En voor het geval dat Sinterklaas mee leest, hier nog een foto van het verlanglijstje van Sophia.

en tenslotte nog de tekening van Louise voor de Sint.

Tekening Louise voor de Sint

→ geen reactiesTags:

Ontbijtgrapjes

31 oktober 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Louise, Sophia

Sophia en Louise hadden al aangekondigd dat we het slachtoffer zouden worden van een heftige reeks grappen, dus Iris en ik waren voorbereid. Zondagochtend begon onschuldig en verrassend positief. Sophia en Louise slopen heel vroeg stiekem naar beneden en na een tijdje hoorden we gestommel op de trap en verschenen ze voor ons bed met een heerlijk ontbijtje. Een natuurontbijt om precies te zijn.

Natuurontbijt

Wat een lieve verrassing! Maar het was onderdeel van hun tactiek. Eerst heel liefjes ons op het verkeerde been zetten om ons vervolgens genadeloos onderuit te halen met hun grappen. Na het ontbijt drongen de dames erop aan dat we toch vooral gingen douchen. Ja, het ontbijt was op, er mocht niet verder geluierd worden, het was tijd om te douchen. Kom op Papa! Toen ik eenmaal onder de douche stond hadden de dames het niet meer van het lachen. Is het lekker Papa? Ja, lieve dames…maar het rook wel een beetje vreemd daar onder de douche. Een blik omhoog en de dames rolden over de grond van het lachen. Een Engelse ontbijttheedouche. Heel gezond…

Vervolgens werd ons te kennen gegeven dat we toch echt onze haren moesten wassen. Ik had daar geen zin in, maar Iris zag dat wel zitten. Louise bood zich aan om bij Iris wat shampoo op haar hoofd te doen. Er kwam echter geen shampoo maar limonade uit de shampoo fles. Ik heb daar maar geen foto van opgenomen, want het was geen prettig gezicht.

Tenslotte kregen we nog een banaan die dichtgeplakt was met plakband. Binnenin zat geen banaan, maar druifjes.

Daarmee was het grappenfestijn afgelopen. De dames hadden enorm veel pret en Iris en ik vonden het ook een mooie vertoning. Ik ben benieuwd of dit het begin van een traditie is?

→ geen reactiesTags:

De Voorstelling

16 oktober 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Louise, Sophia

Tijdens het weekend in St. Nyk hebben Sophia en Louise hard gewerkt aan een voorstelling. Eerst is er lang geknutseld aan de kaartjes en de aankleding en vervolgens is er druk geoefend. Het resultaat was een voorstelling in de bijkeuken.

→ geen reactiesTags:

Gips

23 juli 2011 · Auteur: Iris · Categorie: Louise

sophia heeft en twergbreuk, nu heeft ze gips! Het is een Twijgbreuk, voorgaande heeft Sophia zelf geschreven. Ze is van het klimrek gevallen en dit net voor de vakantie. Het gips is mooi oranje en Sophia weet zich er al goed mee te redden.

→ geen reactiesTags:

Haute Koeture

4 juni 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Sophia

Na het nijlpaard hebben nu ook de olifant en de koe hun eigen aankleding gekregen. Sophia heeft voor de olifant een hippe slurfband gemaakt en een met edelstenen afgezette buikriem. Heel exclusief. De koe heeft nu een moderne sjaal van wol met een stijlvolle plakbandkraag. Sophia wil later mode ontwerpster worden en zie hier het begin van wat een nieuwe lijn aan haute koeture gaat worden.

→ geen reactiesTags:

Nijlpaardlingerie

2 juni 2011 · Auteur: Christian · Categorie: Sophia

Sophia is een creatieve knutselaar. Ze verzint van alles maar soms is het wel een beetje gek. Vanochtend was ze druk aan het knippen met kleine papiertjes, terwijl tussen haar benen, op de grond allerlei plastic speelgoeddiertjes lagen. Een zebra, paard, koe, nijlpaard en nog meer. Op mijn vraag wat ze aan het maken was antwoordde Sophia droogjes: “Ooh, ik ben een onderbroek aan het maken voor een nijlpaard!” Natuurlijk, nijlpaardlingerie. Ik denk wel dat Sophia de eerste ter wereld is die ooit op het idee is gekomen om nijlpaardlingerie te ontwerpen.

→ geen reactiesTags:··